Ciudata creatura traieste sub nisipurile Desertului Gobi din Mongolia. Are culoarea rosiatica si iese la suprafata foarte rar. Insa, atunci cand o face, este extrem de periculos. Acesta fiinta cu aspect nepamantean care l-a inspirat pe scriitorul Frank Herbert in portetizarea viermilor de nisip din capodopera “Dune”, are capacitatea de a scuipa o saliva galbena, foarte acida, asupra victimelor sale. Orice animal sau om atins de jetul periculos, moare instantaneu!
Timp de indelungate generatii, pastorii din Mongolia il denumesc Allghoi Khorkhoi, in traducere directa “Viemele intestin”, pentru ca forma sa aminteste de intestinele unei vaci. Cei care afirma ca l-au zarit, il descriu ca fiind de culoare rosiatica si avand o lungime intre 60-150 centimetri. Stiinta oficiala nu a recunoscut niciodata o asemenea fiinta, considerand-o produsul superstiilor pastorilor mongoli. Unii dintre criptozoologi sunt sceptici si in prezent, motivand ca o stfel de creatura nu poate trai in conditiile Desertului Gobi, ignorand totusi marturiile locanicilor, pentru care Viermele Mortii este o fiinta cat se poate de reala.
In luna aprilie a anului 2005, a fost demarata o expeditie a cercetatorilor britanici, sponsoritata de Centre for Fortean Zoology si condusa de criptozoologul Richard Freeman. Surprinzator, dupa patru saptamani de cercetari intense, toti membrii expeditiei sunt convinsi de existenta unei astfel de creaturi.
“Fiecare martor ocular intervievat de noi, descrie fix aceeasi fiinta: un vierme roscat, asemanator cu un sarpe, caruia nu i se poate localiza cu precizie capul, dar care este foarte periculos prin saliva mortala pe care o improasca in semn de autoaparare”, declara profesorul Freeman. In ciuda insuccesului echipei de a fotografia sau captura Viemele Mortii, cercetatorii au descoeprit alte doua animale, necunoscute pana atunci: o soparla asemanatoare unui dragon, si un sarpe cu coarne, lung de circa 2 metri. Pe baza acestor doua noi descoperiri, echipa de cercetaori este de parere ca Viermele Mortii poate fi de fapt o alta specie de soparla sau sarpe inca neidentificat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu